زمان مطالعه: 6 دقیقه

تاریخچه

تیمبرزلی در سال 1990 اولین سرور و مرور گر جهان را به بهربرداری رساند، سرور تیمبرزلی در ابتدا برای مصارف تجاری مورد استفاده قرار می گرفت، سرور و مروگر تیمبرزلی در سال 1991 افتتاح شد. پیشرفت های دیگری در سال 1994 در قالب فروشگاه اینترنتی پیتزا و بانکداری الکترونیکی صورت گرفت. در طول همان سال ها، نت اسکیپ رمز نگاری ssl را برای انتقال داده ها در اینترنت به دنیا معرفی کرد که امروزه به یک ضرورت در این عرصه تبدیل شده است. اما این پایان کار نبود در همان سال یک شرکت آلمانی بنام اینترشاپ اولین فروشگاه اینترنتی را راه ا ندازی کرد به دنبال آن در سال 1995 آمازون اولین سایت فروشگاهی خود را افتتاح کرد و سال بعد شرکت ای بی موفق به انجام آن شد.

خرید اینترنتی

Online-Shopping

خرید اینترنتی یا همان (Online Shopping) نوعی خرید می‌باشد که از طریق فروشگاه‌های اینترنتی قابل انجام است.امروزه amazon،ebay از پیشگامان و جز برترین شرکت های فروشگاه اینترنتی هستند که فعالیت های گسترده ای در سطح بین المللی دارند.

عملکرد

بعد از به بوجود آمدن فروشگاها که در قالب فروش اینترنی پا به این میدان وسیع گذاشتند، در ابتدا فروشگاه لیستی از محصولات خود را در فروشگاه خود در معرض دید مخاطب قرار می‌دهد، مخاطب پس از انتخاب و مطالعه مشخصات کالا اقدام به خرید از طریق درگاه اینترنتی می‌کند. این سفارش پس از ثبت توسط کارشناسان برسی می‌شود سپس بوسیله پیک به ادرس خریدار ارسال می‌شود

معتبرترین فروشگاه اینترنتی (Online Shopping) که در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند:

1-  فروشگاه اینترنتی آمازون (amazon)

فروشگاه اینترنتی آمازون علاوه بر عرضه انواع کالا و ارسال آن به مشتری این امکان را می‌دهد که کالای خود را در سایت برای فروش قرار دهند.

2- فروشگاه اینترنتی ای بی (eBay)

فروشگاه اینترنتی ebay  که در رتبه دوم لیست ما قرار دارد یک شرکت مزایده می‌باشد که در ابتدا کار خود را با به مزایده گذاشتن یک دستگاه فتوکپی اغاز کرد بصورتی که امروزه هر چیزی که شما نمی‌توانید پیدا کنید را در ای بی می‌توان پیدا کرد.

3- فروشگاه خرید اینترنتی والمارت (Walmart)

والمارت یک فروشگاه فیزیکی و اینترنتی بزرگ است که محصولات متنوعی در سایت خود قرار داده است.

4- فروشگاه خرید اینترنتی اتسی (Etsy)

اتسی یک بازار بزرگ جهانی است و کالاهایی که صنعت‌گران با استعداد هنرهای دستی، در هر گوشه جهان ابداع می‌کنند را به خریداران عرضه می‌کند.

5- فروشگاه خرید اینترنتی تارگت (target)

فروشگاه اینترنتی تارگت که در ابتدا یک فروشگاه محلی بود امروزه جز برترین فروشگاه اینترنتی جهان محسوب می‌شود طبق امار ماهانه 8/1 میلیون بازدید دارد.

مزایا و معایب فروش اینترنتی

Online-Shopping4

فروش اینترنتی مزایای بسیار دارد، شما می‌توانید به راحتی هنگام تماشای تلوزیون یا در حال کار و هر مشغله دیگر با چند کلیک، کالای خود را از هر نقطه دنیا سفارش دهید.فروشگاهای اینترنتی بدون نیاز به حضور فیزیکی امکان جستوجو سریع و آسان را برای شما مهیا می‌کند. قابلیت مشاهده محصول مورد نظر به همراه مشخصات آن از دیگر مزیای خرید اینترنتی است همچنین اگر شما احساس کردید که نیازی به آن کالا ندارید می‌توانید آن را لغو کنید البته باید این را در نظر گرفت که هر فروشگاه اینترنتی ضوابط و مقررات مربوط به خود را دارد.

مزایای خرید اینترنتی که می‌توان به آن اشاره کرد:

  • صرفه جویی در زمان خرید
  • راحتی انجام خرید
  • امکان جستجو و بررسی قبل از خرید
  • تخفیف های مناسب با قیمت های کمتر
  • تنوع بسیار زیاد برای خرید
  • امکان مقایسه بین گزینه ها قبل از خرید
  • امکان پرداخت در محل

1- قابلیت امکان مقایسه

Online-Shopping2

فروشگاه های اینترنتی گستره وسیعی از محصولات خود را در معرض دید قرار می‌دهند و به شما این امکان را می‌دهد که به سادگی و در زمان بسیار کوتاه طیف وسیعی از محصولات با مشخصات و قیمت های متفاوت را مشاهده کنید.

شما می‌توانید قبل از خرید، محصولات را از نظر جنس محصول ،کیفیت،برند، نحوه ارسال، باهم مقایسه کنید و با طمینان خاطر اقدام به خرید کنید خرید اینترنتی باعث می‌شود که شما دیگر نیازی به حضور فیزیکی در بازارهای پرازدحام را نداشته باشید و به سادگی هر محصولی که مورد نیاز شماست را سفارش دهید.

2- صرفه جویی در زمان

از مزایای دیگر فروش اینترنتی صرفه جویی در زمان است.شما می توانید در کسری از ثانیه کالای مورد نیاز خود را سفارش دهید و از حضور فیزیکی در بازارها و ازدحام جمعیت در امان باشید. میتوان گفت هرچه حضور فیزیکی در بازار کمتر باشد سبب کاهش مشکلات شهری می شود. از جمله این مشکلات کاهش ترافیک شهری در نتیجه کاهش مصرف انرژی است . با خرید اینترنتی شما می‌توانید با سهولت هرچه بیشتر خرید خود را انجام دهید و دیگر نیازی به ایستادن در صف های طولانی نیست و این مسله باعث جلوگیری از ترافیکی جمعتی و ازدحام جمعیت می‌شود.

3- دسترسی همیشگی

هر فروشگاه اینترنتی، در ۳۶۵ روز سال، ۷ روز هفته، ۲۴ ساعت شبانه روز باز است و آماده خدمت رسانی به مشتریان می باشد. بنابراین مشتریان می توانند هر زمانی که راحت‌تر هستند، خرید اینترنتی خود را انجام دهند.

4- تنوع بیشتر

حق انتخاب ها در خرید آنلاین به علت تنوع محصولات فوق العاده فراوان است. شما می‌توانید هرگونه برند با قیمت های متفاوت را به سادگی مشاهده و در نهایت خرید کنید. همچنین شما می‌توانید آخرین و به روزترین کالاها و برندها را مشاهده کنید. از مزایای دیگر خرید اینترنتی این است که شما محدود به جغرافیای خاص نیستید و از مکان و مناطق مختلف حتی خارج از کشور توانایی خرید دارید. به علاوه، موجودی انبار آنها بسیار بیشتر است، بنابراین شما همیشه می توانید اندازه و رنگ دلخواه خود را بیابید.

5- صرفه جویی در هزینه

مدیران کسب کار های اینترنتی برای فروش بهتر گاهی از کمپین های تبلیغاتی استفاده می‌کنند و تخفیف های ویژه‌ای به روی محصولات خود قرار می‌دهند علت اینکار این است که گاهی تعدادی از محصولات به لحاظ شماره یا تاریخ مصرف همچنین هزینه نگهداری به صرف فروشنده نمی ‌باشد به همین علت فروشگاه با تخفیفات ویژه هر چه بیشتر مشتریان را ترغیب به خرید می‌کنند.

سهولت و سادگی خرید یک امتیاز ویژه فروشگاهای اینترنتی است.برخی افراد تنها برای کسب اطلاعات بیشتر به اینترنت مراجعه می‌کنند.برخی همچنان اعتقادی به خرید اینترنتی ندارند و تعدادی تنها به دلیل اعتیاد پیدا کردن به خرید اینترنتی از این فرایند دوری می‌کنند.

6- قیمت های بهتر

Online-Shopping5

معاملات ارزان و قیمت های کمتر بصورت آنلاین در دسترس همگان است، زیرا محصولات بدون دخالت واسطه ها از طرف تولید کننده یا فروشنده مستقیم به دست مشتری می رسد. بسیاری از فروشگاهای اینترنتی آنلاین تخفیف های ویژه ارائه می‌دهند. این روش خرید باعث کاهش مالیات و صرفه جویی فراوان دارد.

معایب فروشگاه اینترنتی

1- تاخیر در ارسال

از معایب فروشگاه اینترنتی گاهی تاخیر در ارسال است. هرچند کسب اطلاعات از محصول و مشاهده و سفارش محصول زمان بسیار کمی می‌برد اما ارسال کالا و رساندن آن به مشتری گاهی 1 روز و حتی ممکن است به یک هفته برسد که این امر موجب آزرده خاطر شدن مشتری می‌شود به همین علت گاهی خریداران ترجیح می‌دهند کالای خود را از بازارهای سنتی خریداری کنند.

2- ملموس نبودن محصول

یکی دیگر از معایب فروشگاهای اینترنتی ملموس نبودن خرید است. به صورتی که خریدار در بازارهای سنتی می‌تواند کالای خود را از نزدیک ببیند و آن را لمس کند. به عنوام مثال خریدار یک پوشاک در بازار سنتی می‌تواند بافت لباس را لمس کند و لباس را پوشیده و جلو آیینه سایز و اندازه لباس را برسی کند و با اطمینان خاطر اقدام به خرید کند. از معایب دیگر فروشگاهای اینترنتی این است که در این نوع از فروش تصاویر محصولات با اصل کالا بسیار متفاوت است همچنین در تصاویر نمی توان رنگ واقعی و جنس محصول را متوجه شد به همین علت در حال حاضر تعداد بسیار از افراد همچنان خرید خود را از بازارهای سنتی انجام می‌دهند.

3- نبود تعامل بین خریدار و مشتری

فروشگاه های سنتی این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که با فروشنده بر سر قیمت مذاکره کنند تا به نتیجه ای که هر دو سمت راضی باشند دست پیدا کنند. غیر از تخفیف هایی که کارفرمایان در دوره های خاص به مشتریان ارائه می کنند، تخفیف هنگام خرید کالا در فروشگاه اینترنتی وجود ندارد. بعضی افراد هنگام خرید با چانه زنی و مذاکره از فروشنده تخفیف های بسیاری می‌گیرند در صورتی که این امکان در فروشگاهای اینترنتی وجود ندارد.

سخن پایانی

در این مقاله ابتدا به تاریخچه فروشگاهای اینترنتی پرداختیم و سپس به مزایای و معایب آن اشاره کردیم. هرچند خرید اینترنتی معایبی دارد اما این معایب از ارزش های خرید اینترنتی کم نمی‌کند. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاس گذاریم لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با فروشگاه اینترنتی هفت جزیره به اشتراک بگذارید.